Voeding en dieet

Het belang van een gezonde kwalitatieve voeding om gezondheidsproblemen voorkomen

Een gezonde en kwalitatieve voeding is een noodzaak in ieders gezondheid. Vaak genoeg wordt dit evenwel over het hoofd gezien.

Volgens mij is het dan ook belangrijk om terug naar de basis te gaan.

Die basis omvat een natuurlijk voedingspatroon waarbij het gebruik van zo min mogelijk bewerkt en verwerkt voedsel centraal staat. Dit komt namelijk de kwaliteit van de voeding ten goede.

Een gezonde evenwichtige voeding arm aan verwerkte en bewerkte geïndustrialiseerde producten en rijk aan onbewerkte plantaardige voedingsmiddelen, geeft ons meer energie of vitaliteit. Het voorziet ons lichaam daarenboven van de vitaminen, mineralen, vezels, anti-oxidanten en salvestrolen, … die al van nature in deze voeding aanwezig zijn.

Daarnaast is de voeding een manier om gezondheidsklachten te voorkomen of onder controle te houden.

Gezondheidsklachten kunnen enerzijds vermeden worden met een natuurlijke, gezonde voeding, en anderzijds onder controle of zelfs behandeld worden mits een goede toepassing ervan.

Denk hierbij aan volgende gezondheidsproblemen:

  • Gewichtsproblemen, zowel overgewicht als ondergewicht
  • Hoge cholesterol
  • Diabetes type 2
  • Voedselallergieën en intoleranties voor lactose, gluten,…
  • Spijsverteringsproblemen en darmklachten

Hoe ga ik te werk om dit te bereiken?

Hiervoor is een individueel voedings-en dieetadvies nodig, aangepast aan je persoonlijke leefomstandigheden en eetgewoontes.

Mijn werkwijze bestaat erin om jouw eetpatroon stap voor stap aan te passen, volledig aansluitend bij de specifieke noden en behoeftes. Belangrijk hierbij is een gevarieerde, gezonde eetgewoonte aanleren, dus geen streng beperkend dieet, zodat het resultaat duurzaam is.

Specifieke voedingsopvolgingen

Je kan bij mij ook terecht voor advies op maat bij:

  • Vegetarisme en veganisme
  • Zwangerschap en borstvoeding
  • Kindervoeding

Tarief

Ik volg de richttarieven van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten, zie www.vbvd.org

Sommige mutualiteiten betalen onder bepaalde voorwaarden consultaties bij een gediplomeerde diëtiste (gedeeltelijk) terug. Raadpleeg uw mutualiteit om na te gaan of ze een terugbetaling voorzien bij voedings- en dieetadvies.